Projektnavn
AB Nørre Farimagsgade 55 / Vendersgade 14
Projektadresse

Nørre Farimagsgade 55
Vendersgade 14
1364 København K

Samlet areal
3.048 m²
Projektperiode
April 2022 – August 2022
Bygherre
AB Nørre Farimagsgade 55 / Vendersgade 14
Vores ydelser
  • Projektering
  • Projektledelse
  • Tilsyn

AB Nørre Farimagsgade 55 / Vendersgade 14

Som det er med de fleste gamle Københavner-lejligheder, var installationerne i etageejendommen i København i K nedslidte, utætte og tæringer. Faktisk stod det så galt til, at forsikringen ikke længere ville dække over de mange skader i bygningen forårsaget af de gamle brugsvandsinstallationer.

Etageejendom oplever utætte rør og manglende vandtryk

Etageejendommen AB Nørre Farimagsgade 55 / Vendersgade 14 fra 1878 består af i alt 17 boliger fordelt fra stue til 4. sal.  Men som det er med gamle Københavner-lejligheder, oplevede den gamle etageejendom problemer med både varme og brugsvand.

Forsikringsselskab nægter dækning på grund af dårlig stand

"Vi har haft store problemer med utætheder og tæringer på vores brugsvands- og varmeinstallationer. Det nye forsikringsselskab har oplyst, at de ikke vil dække vores brugsvandsinstallationer, da de er af dårlig stand og mange steder er tæret. Derudover har der været flere episoder, hvor radiatorer i lejlighederne er sprunget og har forårsaget store skader på bygningen," fortæller et bestyrelsesmedlem.

Efter Ingeniørfirmaet SORI foretog en grundig registrering af ejendommen vurderes det, at størstedelen af brugsvandsinstallationen har en forventet restlevetid på kun 5-8 år, mens varmeinstallationen har en forventet restlevetid på 10-13 år. Dette skyldes blandt andet forkert materiale sammensætning og manglende isolering af rør og komponenter.

Nogle af beboerne har også ønsket, at der etableres et tostrenget anlæg med placering af radiatorer under vinduerne for at undgå kuldeindfald og forbedre komforten i lejlighederne.

Derfor stod det klart, at ejendommen i København K havde et stort behov for at få udskiftet brugsvands- og varmeinstallationer for at sikre en stabil og sikker drift i fremtiden.

SORI’s løsningsforslag og ydelser

For at løse boligforeningens problemer med brugsvands- og varmeinstallationer, foreslår Ingeniørfirmaet SORI at udskifte alle brugsvandsledninger fra vandstikket i kælderen frem til armaturerne i badeværelser og køkkener i lejlighederne. Samtidig vil vi udskifte alle varmerør fra kælderen frem til 4. sal.

SORI foreslog desuden at etablere et tostrenget anlæg med fordeling nedefra, tilhørende afspærringsventiler og strengreguleringsventiler i kælderen. Nye radiatorer ville blive placeret under vinduerne, og eksisterende brystninger ved vinduerne ville blive isoleret. De nye radiatorer vil også blive forsynet med nye termostatventiler med forindstilling.

Med en komplet udskiftning til tostrenget anlæg opnår ejendomme flere fordele:
• Bedre afkøling af fjernvarmen
• Bedre indeklima/komfort
• Langt mindre energispild/varmetab fra rør og komponenter
• Risiko for lækage fra radiatorer og rør minimeres