Projektnavn
EF Jakob Dannefærds Vej 9-13
Projektadresse

Jakob Dannefærds Vej 9-13
1973 Frederiksberg C

Samlet areal
3696 m²
Projektperiode
Bygherre
EF Jakob Dannefærds Vej 9-13
Vores ydelser
  • Projektering
  • Projektledelse
  • Tilsyn

EF Jakob Dannefærds Vej 9-13

Med udtjente faldstammer, havde ejerforeningen på Frederiksberg behov for specialiseret rådgivning. Gennem en grundig registrering af ejendommens installationer, udarbejde vi to løsningsforslag. Ejendommen endte med renovering af de eksisterende faldstammer, der er et skånsomt og billigere alternativ til totaludskiftning.

Utætte, gamle faldstammer

Etageejendommen på Jakob Dannefærds Vej 9-13 havde brug for en ny afløbsinstallation. Efter en registrering d. 11.02.2021 blev det konstateret, at faldstammerne i den eksisterende afløbsinstallation havde udlevet deres levetid for længst. På de eksisterende faldstammer kunne man se flere udblomstringer og utætte samlinger, hvorfor etageejendommen måtte sætte et renoveringsprojekt i gang.

I den forbindelse udarbejdede vi to løsningsforslag, der foreslog en renovering af faldstammer i eksisterende afløbsinstallation eller muligheden for at foretage en helt ny installation med faldstammer af rustfrit stål.

En skånsom metode giver nyt liv til faldstammerne

Etageejendommen på Frederiksberg valgte at gå med løsningsforslaget, der omfattede en renovering af de eksisterende faldstammer. En renovering af faldstammer indebærer en reparation og udskiftning af de dele af afløbsinstallationen, der er i dårlig stand. Fordelene ved en renovering af faldstammer med reliningmetoden, er, at det er en meget skånsom metode, da denne løsning ikke omfatter demontering og efterfølgende reetablering af eksisterende bygningsdele som etagedæk, vægge mv. Håndværkerne vil typisk kun skulle ind den enkle lejlighed en eller to dage.

Fakta om renovering af faldstammer

Der er flere ulemper ved gamle faldstammer, herunder:

  • Dårligere funktionalitet: Gamle faldstammer kan være tætte, utætte eller blokerede, hvilket kan forårsage oversvømmelser og andre problemer med afløbssystemet.
  • Dårligere hygiejne: Gamle faldstammer kan være et miljø for bakterier og andre skadelige organismer, hvilket kan føre til dårlig luftkvalitet og mulige sundhedsproblemer.
  • Dårligere æstetik: Gamle faldstammer kan se slidte og forældede ud, hvilket kan have en negativ indvirkning på bygningens udseende og værdi.
  • Dårligere energieffektivitet: Gamle faldstammer kan have dårlig isolering, hvilket kan resultere i større varmetab og højere varmeudgifter.
  • Dårligere miljøpåvirkning: Gamle faldstammer kan være lavet af materialer, der ikke er miljøvenlige, f.eks. støbejern, og kan derfor have en negativ indvirkning på miljøet ved deres udskiftning eller bortskaffelse.

En alternativ løsning til udskiftning af faldstammer er at anvende relining eller coating. Relining involverer at indsætte et nyt rør inde i det eksisterende rør, mens coating involverer at påføre et tyndt lag af et beskyttende materiale på indersiden af røret. Begge metoder kan forlænge levetiden af faldstammerne og er ofte mere økonomisk og tidsbesparende end en fuldstændig udskiftning.

Flere detaljer om løsningsforslaget, herunder mulighederne for relining/coating, er tilgængelige ved forespørgsel.