Projektnavn
Grønttorvet
Projektadresse

Grønttorvet
2500 Valby

Samlet areal
240.000 m²
Projektperiode
2016 - 2021
Bygherre
FB Gruppen A/S og PKA A/S
Vores ydelser
  • Energi
  • Indeklima
  • Ventilation
  • VVS i bygning (Vand, varme, afløb, gas)
  • Byggemodning
  • Ledninger i jord

Grønttorvet

Siden første spadestik, har vi haft ansvaret for projektering af installationer i ”Spor 2”, der omfatter omkring halvdelen af byggefelterne. Vores ingeniørydelser omfatter energi, indeklima, ventilation, VVS, byggemodning og ledninger i jord.

Projektering af installationer i den nye bydel Grønttorvet

For FB Gruppen A/S opføres ca. 2.200 boliger på grunden, der tidligere husede det gamle grønttorv. Den nye bydel Grønttorvet er bygget op som et helt nyt og grønt kvarter på et areal svarende til lidt over 20 fodboldbaner. Centralt på grunden etableres et grønt område med underliggende parkeringskælder.

Bebyggelsen på næsten 240.000 m² er fordelt på 23 byggefelter - herunder 2.300 boliger, bestående af boligkarréer, højhuse, byhuse og rækkehuse. Derudover opføres to børneinstitutioner, et supermarked, cafeer, butikker samt en 23.000 m² central park og flere mindre byrum i området.

SORI’s ydelser

Ingeniørfirmaet SORI har været en del af projektet siden første spadestik, hvor vi har stået for projektering af installationer i ”Spor 2” der omfatter omkring halvdelen af byggefelterne.

Vi står for planlægning, projektering, dimensionering og koordinering af ledningsanlæg i jord og byggemodning, samt på de enkelte byggefelter. Regnvandshåndtering og skybrudssikring er desuden en del af vores speciale.